Eördögh Forgó Néptáncegyüttes

Megosztás

Versenyen kívül mutatkozott be a XXVI. Kállai Kettős Néptáncfesztiválon az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes. Előadásukban kállói és mezőszopori táncokat láthattak az érdeklődők.

A csoport 7 éve alakult, és jelenleg nyíracsádi, nyírábrányi és nyírmartonfalvasi fiatalokból áll. A csoport tagjai igyekeznek elsajátítani a Kárpát-medencében élő magyarság színes tánckultúráját, annak megőrzését, s majdan továbbadását, ami rengeteg kitartással és figyelemmel párosul. A társaság minden egyes tagja külön egyéniség, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy fejlesszék a népi tudásukat, és megőrizzék a régi hagyományokat generációkon keresztül.

Minden nyáron egy hetes edzőtáborba vesznek részt, aminek a főbb irányvonalai a kondíciófejlesztés, a közösség formálás, a csoportszellem erősítése és nem utolsó sorban a táncok, táncstílusok elsajátítása, elmélyítése.

Látókörük szélesítése érdekében fórumokon, fesztiválokon és táncversenyeken is egyaránt részt vesznek, kikapcsolódás és szórakozás céljából bálokba és táncházakba járnak.

Megosztás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*