kknf-01

Elkezdődött

Megosztás

Az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megnyitotta kapuit a jubileumi XXV. Kállai Kettős Néptáncfesztivál.

„Erre a hétvégére az egész várost szeretnénk egy nagy táncforgataggá varázsolni. Perdüljenek táncra, vállalják azokat az érzéseiket, amit így ki tudnak fejezni, beszélgessenek, barátkozzanak, mert ezek a napok nálunk erről szólnak.” ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Borsiné Sveda Anita fesztiváligazgató a megjelenteket.

Juhász Zoltán, Nagykálló Város polgármestere beszédében kiemelte: „Azért is fontos ez a három nap, mert Nagykálló most bizonyíthatja, hogy az ország egyik legkeletibb városaként is válhat az ország központjává.” Az ünnepi gondolatok után Kovács Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat alelnöke nyitotta meg a fesztivált.

Teljesen megtelt a városi Sportcsarnok lelátója, hiszen sokan kíváncsiak voltak a jubileumi megnyitóra, ahol színpadra léptek a 60 éves fennállásukat ünneplő Kállai Kettős Néptáncegyüttes egykori és jelenlegi táncosai is, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig, kiegészítve a Hagyományőrző Kállai Kettős Néptánccsoport tagjaival.

A program a Sportcsarnokban a szakmai bemutatókkal folytatódik, a Fesztiválfaluban pedig a kirakódóvásár és kézműves foglalkozások mellett este Bürkös Zenekar – Parno Graszt koncerten, 22.00 óra után táncházban szórakozhatnak a néptánc szerelmesei.

Megosztás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*