Eredményhirdetés és díjátadás

Megosztás

Végéhez ért a XXVI. Kállai Kettős Néptáncfesztivál. A rendezvény harmadik napján ünnepélyes keretek között kihirdették a győztest, és átadták a díjakat.

A rendezvényt Dr. Diószegi László, a Martin György Néptáncszövetség elnöke értékelte és elmondta: évről évre nagyon szép, magas színvonalú produkciókat vonultat fel a fesztivál.

A díjakat átadta: dr. Karakó László, országgyűlési képviselő, a Nagykállói Járási Hivatal vezetője; dr. Simon Miklós, országgyűlési képviselő; Juhász Zoltán, Nagykálló Város polgármestere.

A fesztivál díszemléklapját a metzingeni tánccsoport vehette át.
Emléklapot kapott a tasnádi tánccsoport, a técsői tánccsoport, a Nereszen Tánccsoport, a Debreceni Népi Együttes Ifjúsági Csoportja, a Kállai Kettős Néptáncegyüttes, a Kincső Néptáncegyüttes, a Kisfigurás Táncegyüttes, a Kállai Lakodalmas Egyesület, a Hagyományőrző Kállai Kettős Néptáncegyesület, a Kállai Pöttöm Néptánccsoport és Kállai Gyermek Néptánccsoport.
Versenyen kívüli teljesítményéért az emléklapon kívül ajándékot kapott az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes. A díjat dr. Kiss Sándor országgyűlési képviselő adta át.
Kiemelkedő közösségépítő munkájáért három napos részvételt nyert a Téka Népművészeti Táborba a Főnix Néptáncegyüttes. A díjat odaítélte és átadta: dr. Ratkó Lujza.
Terék József magas szintű szólista teljesítményéért zenei különdíjban részesült.
A Nyírség Táncegyüttes műsoráért Kácsor István alkotói különdíjban részesült.
Alkotói különdíjban részesült még Szilágyi Zsoltné, Újlaki Mariannn, és Szilágyi Zsolt.
Magas színvonalú teljesítményéért a Bürkös Zenekar zenekari különdíjban részesült. A díjat dr. Kiss Sándor országgyűlési képviselő adta át.
Magas színvonalú teljesítményéért a Debreceni Népi Együttes különdíjban részesült.
A palóc hagyományok ápolásáért és magas színvonalú teljesítményéért a Martin György Néptáncszövetség különdíját Palóc Néptáncegyüttes vehette át.
A fesztivál Nívódíjában részesült a Bocskai Néptáncegyüttes, a Szinvavölgyi Táncegyüttes és az Újfigurás Táncegyüttes.

A legjobbnak járó fesztiváldíjat a zsűri idén megosztva ítélte oda, és két együttest hirdetett ki győztesként. A fesztiváldíjat a XXVI. Kállai Kettős Néptáncfesztiválon a Nógrád Táncegyüttes és a Nyírség Táncegyüttes vehette át.

Borsiné Sveda Anita fesztiváligazgató a díjátadás után elmondta: mindannyian részesei lehettünk egy csodának, hiszen nagyon sok együttes mutatkozott be, és közülük rengeteg olyan lépett fel, mely több generációt sorakoztatott fel.
Az ünnepélyes díjátadást követően Juhász Zoltán, Nagykálló polgármestere megköszönte a versenyzőknek, a résztvevőknek, a szervezőknek és a támogatóknak, hogy huszonhatodik alkalommal is ilyen színvonalas rendezvény jöhetett létre.

Megosztás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*