felhivas-featured

Felhívás

Megosztás

Kedves Együttesvezető!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2013. október 4-5-6-án XXVI. alkalommal ismét megrendezésre kerül a Kállai Kettős Néptáncfesztivál.

A kétévente szervezett fesztivál találkozási és versenyzési lehetőséget biztosít a néptánc mozgalom élvonalába tartozó együtteseknek, valamint szakmai értékeléssel egybekötött tapasztalatcserére és tanácsadásra ad lehetőséget. Az együttesi visszajelzéseket és a tapasztalatainkat figyelembe véve, idén sem tervezzük a tájolást, (a környező településeken való fellépést) ill. az időjárás kiszámíthatatlansága és más egyéb procedúra miatt a menettánc – táncos felvonulás helyett más bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani az együtteseknek.  Természetesen a XXVI. fesztivált is a gálaműsor zárja majd.

A Kállai Kettős Néptáncfesztivál meghívásos rendezvény, ahol a Martin Szövetség minősítési rendszerében Jól minősült és Kiválóan minősült együttesek és a rendezők által meghívott külföldi csoportok vehetnek részt. (Regisztrációs díj: 20.000,- Ft)

Célkitűzéseink változatlanok: az együttesek nemes vetélkedése révén szakmai találkozó szervezése a Kállai Kettős szülőföldjén, s igényes programmal, kellemes és hasznos időtöltés biztosítása a néptáncot, népzenét kedvelők számára.

A fesztivál színvonalas megrendezéséhez egy előzetes felmérést szeretnénk készíteni a jelentkezésüket tervező együttesekről,  fenntartva azt a jogot, hogy a fesztiválon csak a szervezők és a szakmai bizottság (Martin György Néptáncszövetség) meghívása alapján lehet majd részt venni!

(A jelentkezések beérkezését és a végleges program összeállítását követően küldjük a részletes szakmai kiírást és jelentkezési lapot.)

A fesztivál megrendezése 1971-óta szívügye Nagykálló Város vezetésének, de minden igyekezetünk ellenére, sajnos az új művelődési központ felépítésére még várnunk kell, így az idei fesztivál helyszíne marad a Városi Sportcsarnok. A MI FESZTIVÁLUNK nemcsak Nagykálló, hanem az országban működő és szakmailag elismert együttesek, néptáncosok, népzenészek, szakemberek Fesztiválja!

A „fesztiváli” találkozás reményében kívánunk munkatársaink nevében is sok erőt és kitartást a 2013. évi munkájukhoz!

Nagykálló, 2013. március 20.

Jelentkezési lap letöltése >>

Megosztás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*