Palóc Néptáncegyüttes

Megosztás

Harmadik versenyzőként a Palóc Néptáncegyüttes adta elő műsorát a zsűrinek és a közönségnek a XXVI. Kállai Kettős Néptáncfesztivál második napján.

A palócság központi régiójában, a Nógrád megyei Szécsény városában működő Palóc Néptáncegyüttes 1998-ban alakult. A csoport saját tájegységének tánc és zenei kultúrája mellett több, Kárpát-medencében található néprajzi terület hagyományával ismerkedik. A repertoárjukon szereplő – nagyrészt autentikus szemléletben készült – koreográfiákkal rendszeres résztvevői regionális, országos és nemzetközi fesztiváloknak. Belgiumtól Törökországig számos európai országban vendégszerepeltek és szereztek szakmai elismeréseket, mint például a lengyelországi Beszkidek Fesztivál fődíját és a Zakopánei Fesztivál Ezüst Fokos díját.

A negyven főt számláló tánckar utánpótlás csoportjával együtt megalakulása óta házigazdája a közel 100 éves múltra visszatekintő szécsényi szüretnek. Mindemellett szívesen vesznek részt a társművészetekkel közösen létrejövő produkciókban is.

Megosztás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*